• Kuvan nainen on saanut kokea elämässään monenlaisia elämänvaiheita. Lapsuuden iloineen ja suruineen, nuoruuden epävarmuuden ja onnistumiset, vanhemmuuden kasvun ihmisenä. Nyt myös aikuisuuden johon liittyy paljon iloja, mutta myös paljon luopumista ja asioiden hyväksymistä.

  Ammatillinen urani alkoi taloushallinnon tehtävien parissa, joista sainkin mahtavan laajan kokemuspohjan niin kirjanpidoista, palkanlaskennasta, isännöinnistä, kiinteistökaupasta sekä notariaattitehtävistä. Jo tällöin pidin ihmissuhdetyötä tärkeänä. Kuitenkin arvokkain ja antoisin tehtäväni on saada olla äiti kahdelle, nyt jo aikuiselle pojalle.

  Iän karttuessa oli aika pohtia mitä todella haluaisin tehdä työkseni seuraavat kymmenet vuodet ja oli aika muutokselle. Hyppy taloudellisesti turvatusta elämästä opiskelun maailmaan ei ollut helppo. Mutta nyt voin kertoa, että päätös oli oikea. Tätä työtä ihmisten auttamiseksi haluan todella sydämestäni tehdä.

  Luonteeltani olen ehkä verkkainen, mutta elämästä ja ihmisistä kiinnostunut. Aika on vienyt turhan hötkyilyn ja suhtaudun asioihin enemmänkin ymmärryksellä kuin epäilyllä. Uskon uusiin mahdollisuuksiin ja muutokseen. Paheenani on haaveilu uusien asioiden oppimisesta ja kuitenkin saamattomuus niiden toteutuksesta mm. kitara edelleen laukussaan.

  Eniten terapiatyöskentelyn kokemusta minulle on kertynyt työuupumuksen, erokokemusten, itsetunnon ja ylipäätään jaksamisen teemoista. Positiivisen palautteen ansiosta olen saanut itselleni uskoa tämän työn merkityksellisyydestä.

  Alakohtaiset koulukseni:
  Lapsi- ja perhetyön ohjaaja 2016
  Uusperhevalmentaja 2019
  Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti psykoterapeuttisin valmiuksin 2022 (Siria Oy 50op)

  Lisäkoulutukset:
  Deap Talk- menetelmä
  Zones of Regulation –tunnesäätelymenetelmä
  Lapset puheeksi -menetelmä

  Menetelmät:
  Syventävä haastattelu (elämänjana, sukupuu, verkostokartat)
  Arvopohjatyöskentely
  Vahvuuksien kartoitus
  Uskomustyöskentely
  Psykologisen joustavuuden nelikenttä – Joustava mieli Arto Pietikäinen – Alkuperäinen Kevin Polk
  Normalisointi ja faktat
  Asteikkokysymykset
  Ihmekysymys
  Tavoitetyöskentely
  Luovat menetelmät
  Turvapaikka-, rentoutus- ja hengitysharjoitukset

  Yhteystiedot:

  Sari Lautanala Tmi Mieli minussa, Naantali.

  Sähköposti: mieliminussa@gmail.com